ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

Για να μην μας τσιμπάνε οι μέλισσες

Πως προφυλάσσεται όποιος τρυγάει τα μελίσσια


Ανακατεύουμε αλεύρι από μοσχοσίταρρ καβουρδισμένο με χυλό από δεντρομολόχα και λάδι ως πού να γίνει το μείγμα παχύ σαν μέλι. Με το μίγμα αυτό αλείφουμε καλά το πρόσωπο και τα γυμνά μέρη τού σώματος και το ρουφάμε και το φυσάμε 3 ή 4 φορές στην κυψέλη.

Κατόπιν καίμε σβουνιά μέσα σε μια μικρή χύτρα και τη βάζουμε κοντά στην τρύπα τής κυψέλης έτσι ώστε ο καπνός να μπαίνει μέσα και την αφήνουμε μισή ώρα.
Έπειτα τραβούμε τη χύτρα για να πηγαίνει έξω ο περίσσιος καπνός και τρυγούμε.
Επίσης αν θέλουμε να βγάλουμε τις φωλιές των σφηκών μεταχειριζόμαστε τον ίδιον τρόπο, ανακατεύοντας στο μείγμα και αλεύρι από φακή.

Για να μην μας τσιμπάνε οι μέλισσες

Για να μη μας κεντούν οι σφήκες και οι μέλισσες


Να αλειφτείς με χυλό από δεντρομολόχα και δεν σε κεντούν οι σφήκες.

Αλοιφή με πεντάνευρο για τα τσιμπήματα από σφήκες και μέλισσες


Πηγή: Γεωπονικά-Κασσιανός Βάσσος

Σχόλια

  1. Γεια σου.
    Είμαι ένα δανειστή που αναγνωρίζεται σε όλες σχεδόν τις ηπείρους και έχει ένα κεφάλαιο 25.720.000 € που θα με βοηθήσει να δανείζουν ιδιωτικό βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, που κυμαίνονται από 1.000 € έως το άπειρο σε κάθε σοβαρό πρόσωπο που είναι σε θέση να κάνει μια καλή χρήση και καλή επιστροφή κεφαλαίων. 3% τόκοι του έτους σύμφωνα με το έτοιμο ποσό επειδή είναι ειδική δεν είμαι παραβιάζει την τοκογλυφία πράξη. Μπορείτε να ξεπληρώσετε πάνω από 5 έως 25 έτη ή περισσότερο της μέγιστης σύμφωνα με το ποσό που είστε έτοιμοι. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω E-mail: leferfrancisjean@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις